zondag 8 september 2013

Nieuwzoet.nl, de perfecte match?

Nee, dit is geen post over een nieuw snoepje of zoiets dergelijks. Dit gaat over een soort van dating site. Alleen brengt deze site geen mensen bij elkaar maar boeken en lezers. En dat op een heel originele manier. Ieder jaar verschijnen er zo'n 15.000 nieuwe boeken. Dat is er meer dan één per uur. Knap lastig om tussen dat enorme aanbod de boeken te vinden die passen bij wat jij graag leest. 

Daarom is er nu NIEUWZOET. NIEUWZOET is de nieuwe manier om boeken te ontdekken. Het werkt heel makkelijk. Op NIEUWZOET maak je een persoonlijk leesprofiel aan, altijd en overal aan te passen. Vervolgens ontvang je dagelijks de eerste bladzijden van een boek dat aansluit bij jouw voorkeuren.
Extra leuk is dat de leesfragmenten verstuurd worden zónder informatie over de titel, cover en auteur: een blind audition. Onbekende namen komen naast grote schrijvers te staan. Op deze manier kunnen lezers onbevooroordeeld beslissen wat ze van een boek vinden. Een sprong in het diepe wordt ook beloond. Wie blind iets koopt bouwt krediet op waarmee later een gratis e-book kan worden verkregen. Compleet verrast worden kan ook. Dan zoekt de computer een boek buiten iemands profiel. 
Een filter kan helaas niet worden ingesteld; of het een goed boek is of niet. Maar de eigenschap 'goed' laat zich dan ook moeilijk vastleggen in algoritmes. 
Vrijdag 6 september ging de testversie van het platform online. 1000 testers gaan de komende twee weken de site beoordelen en feedback geven. Natuurlijk heb ik mezelf inmiddels aangemeld voor de nieuwsbrief zodat ik me kan inschrijven als de deuren weer open gaan. En ik ben benieuwd wanneer ik de eerste pagina ga ontvangen. Ben je ook nieuwsgierig geworden? Blijf deze blog dan volgen of meld je aan op de site van NIEUWZOET.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.