zondag 23 juni 2013

The day after, statisticsMensen houden van statistieken. Van cijfers, aantallen, percentages. Dat zegt iets. Dat brengt structuur in het leven van alledag. Het verklaart. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn statistieken van. Over een paar maanden begint er een stagiair op mijn afdeling en die heeft een tijdje gewerkt voor STATS. Een van 's werelds grootste verstrekkers van sport data en statistieken. Je vraagt je altijd af hoe men tijdens bijvoorbeeld voetbal wedstrijden aan al die informatie komen. Het aantal corners wat is genomen. Het aantal trappen op doel. Het aantal correcte passes of incorrecte passes. Het aantal overtredingen. Vroeger had je daar studenten voor die met een pen en papier voor zicht naar 4 schermen zaten te kijken met voetbal wedstrijden. En maar turven. Nu zitten ze achter 4 geavanceerde computerschermen die het turven voor hen doen. Maar ze houden het nog steeds bij.

Ook op micro niveau worden statistieken bijgehouden. Bijvoorbeeld die van onze blog. Dat is iets wat wij gelukkig niet zelf doen. Dat bijhouden wordt voor ons gedaan. Maar die statistieken hebben me vanaf het begin geïntrigeerd. Je kunt er van alles op zien. En het eerste wat ik vaak 's avonds doe als ik thuis achter de computer kruip is naar die statistieken kijken. Het werkt een beetje verslavend. Hoeveel mensen hebben er vandaag weer een blik op onze blog geworpen. Welk bericht is het meest populair deze week, deze maand of vanaf de start van onze blog. En welke landen zijn erbij gekomen. Want ja, we hebben inmiddels een internationale schare met fans ;-)

Gisteren was de dag van de Fabulous Forty party en de lancering van FBLS. Ons eigen life style magazine. En vandaag is FBLS life gegaan via onze blog. Dat zie je direct in de statistieken terug. Heel leuk om te zien. Je gaat jezelf toch afvragen of er echt mensen hebben zitten wachten tot het zover was. En in de startblokken zaten om FBLS te lezen. Ik hoop het. Dat zou echt een kroon op ons werk zijn.

De statistieken vond ik in ieder geval de moeite waard om eens een keer met jullie te delen. Dus voor de liefhebbers en voor de verandering, hier eens wat mooie plaatjes met cijfers.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.