maandag 13 mei 2013

Read preview: It happened at brunchtime

We schrijven eind jaren tachtig. Een druilerige zondag middag. Toen nog Fabulous Fifteen Saskia en Jenneke komen bij van een avondje stappen in de Ster in Nieuwkuijk. Nog melig van het uitgaan en volle goede idee├źn en jeugdig enthousiasme besluiten we een script te schrijven. Ge├»nspireerd door de films, series en helden van onze tijd beginnen we aan een groots avontuurt vol heldendaden, aliens, vliegende schotels, geweld, liefde en vooral verschrikkelijk flauwe humor. Uiteraard met onszelf in de hoofdrollen. Heel on-Nederlands dat wel. Met zijn snelle tempo, flitsende conversaties, actie, schokkende scenes en rare wezens. Maar, zo redeneerden wij toen, waarom gebeuren zulke dingen altijd in Amerika en nooit eens in Nederland. En al helemaal niet in Oss of Lith.

Hoe konden we weten dat we onze tijd ver vooruit waren met dit script. Want het verhaal doet niet onder voor dat van grote werken als Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Lock Stock and two Smoking Barrels of New Kids en New Kids Turbo. Helaas is het script na verloop van tijd verdwenen in een oude schoenendoos, ergens op zolder beland en vergeten.

Verdwenen en vergeten maar niet vernietigd, gelukkig. Want toen we begonnen met FBLS magazine besloten we dat het script onlosmakelijk verbonden is met onze vriendschap en de trip down our memory lane die het magazine moest worden. Dus ben ik gaan zoeken op zolder. En ik heb de oude schoenendoos met het script inclusief filmposter teruggevonden. Ik heb het stof eraf geblazen en het voor eeuwig digitaal gearchiveerd. Tijdens het overtypen, want het was nog met pen geschreven in een oude schrijfblok, kon ik af en toe een lach niet onderdrukken. En misschien is het voor deze tijd niet meer zo flitsend, spannend of grappig als in onze herinnering. Uiteindelijk is het wel een fantastisch en heel herkenbaar tijdsdocument geworden.

Ben je benieuwd naar het verhaal. Lees dan binnenkort de read preview in FBLS magazine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.