woensdag 10 april 2013

Help het project Creciendo Unidos van Wereldkinderen

Fabulous Forty Saskia en Jenneke wil via deze weg graag aandacht vragen voor de projecten van Wereldkinderen. En specifiek voor Creciendo Unidos, onderwijs voor kinderen in Bogotá.

Waarom steunt Fabulous Forty Creciendo Unidos?
Omdat kinderen nu eenmaal de toekomst zijn en omdat wij vinden dat ieder kind recht heeft op een goede en eerlijke start.
Wij kennen dit project via een collega van Saskia. Hij en zijn vrouw hebben zelf twee geadopteerde kinderen uit Colombia. Die kinderen zijn inmiddels volwassen. Maar de dochter is zelf heel betrokken bij dit project.

Wat is Creciendo Unidos?
Creciendo Unidos richt zich op kinderen die op jonge leeftijd moeten gaan werken, vaak in het informele circuit, zoals de verkoop van sinaasappels op straat. Daardoor kunnen zij niet naar school. De armoede van het gezin is meestal de reden dat de kinderen moeten gaan werken. 
Het project ondersteunt kinderen en families door de kinderen de kans te geven alsnog naar school te gaan en een (vak)opleiding te volgen. De ouders worden actief betrokken in dit project, waarin naast onderwijs ook aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van de kinderen door psycho-sociale ondersteuning (via een psycholoog).

Wat doet Wereldkinderen?
Wereldkinderen ondersteunt projecten waarmee kinderen zonder thuis kunnen opgroeien in een gezin of gezinsvervangende situatie in eigen land.

Wil je meer informatie over dit specifieke project of over Wereldkinderen en wat zij nog meer doen? Kijk dan op de site van Wereldkinderen. Of beter nog steun Creciendo Unidos met een donatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.