dinsdag 5 maart 2013

Playground nieuwe show Wereldband

De eerste keer dat wij de Wereldband zagen was tijdens het "Vrijwilliger van het jaar" gala in de Lievekamp in Oss. Dat moet inmiddels zo'n 7 jaar geleden zijn geweest. Zij speelden de show "Lekker Warm". En sinds die tijd zijn we verk(n)ocht. Als het even kan dan gaan we naar hun voorstellingen en de mannen stellen ons nooit teleur. Het concept is eigenlijk heel simpel. Muziek uit alle werelddelen en van alle tijden gegoten in een komisch theatraal jasje. Dat jasje is iedere keer anders. De muziek blijft prachtig. De sfeer en tijdgeest die ze neerzetten is briljant. En we verbazen ons elke keer weer over de muziekinstrumenten die ze gebruiken en wat ze gebruiken om muziek mee te maken; rubberen handschoenen, plastic bekertjes, bolletjesfolie, bedden, stuiterballen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze kunnen er iets mee.

Donderdag 28 februari zijn we naar hun nieuwste voorstelling "Playground" geweest. Een verjaardagscadeau van mij aan Perry. En het was weer een lust voor het oor en oog. De zaal was niet helemaal uitverkocht. Maar dat gaf de voorstelling een extra dimensie. Met alleen Wereldband fans werd het bijna een intiem samenzijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Wereldband of wil je een voorstelling van hen bijwonen? Kijk dan eens op de officiële Wereldband site.

1 opmerking:

  1. De show was geweldig. Jammer dat de cd wat tegen viel. Nu wachten op de dvd.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.