zaterdag 30 maart 2013

How to kill a terracotta army and restore your balance

 Een paar keer per jaar gaan we met de meiden een dagje weg. Sinds jaar en dag betekent dat naar de sauna en daarna lekker uit eten. Dit jaar hadden we echter besloten te breken met deze traditie. We gingen een keer wat anders doen. Een dagje naar het mediapark in Hilversum. Grootste plannen hadden we. We zouden niet met de auto gaan maar met de trein. Dat is gezellig en relaxed. Op het media park zouden we filmpjes maken, meespelen in onze favoriete soap, weer meisje spelen. Leuk voor op de blog ook. We zagen het al helemaal voor ons. Helaas bleek een paar dagen voor de grote dag dat het tijdtechnisch en logistiek niet echt een haalbare kaart was. Dus toch maar weer terug naar het beproefde concept van sauna en etentje.

Traditie en het lot waren ons helaas niet goed gezind en besloten om wraak te nemen.

Het begon 's ochtend al goed. Door allerlei logistieke, kinder- en boodschap perikelen waren we pas goed en wel rond 11 uur op weg naar Thermen Geldrop. Rondom Eindhoven raakten we route technisch in de problemen. 4 vrouwen, 3 smartphones, 1 auto en dan uiteraard verkeerd rijden. Zodat we tegen lunchtijd pas met ons handdoekje en in badjas de sauna in konden. En toen als klap op de vuurpijl ging een van ons na de eerste de beste sauna al tegen de vlakte. Twee aardewerken beelden in haar val met zich meesleurend. Beelden die verdacht veel leken op de 9099 terracotta figuren van het wereldberoemde Chinese leger. Die 9099 beelden, dat zijn er sinds vandaag dus nog maar 9097. Na een medisch hoorcollege, een verkwikkend bouillonnetje en een paar slokken koud water zijn we wijselijk eerst maar wat gaan eten.

Gelukkig is meer ongeluk ons de rest van de dag bespaard gebleven. Sterker nog, het is een heerlijke relax dag geworden met stoombaden, opgooisauna's, zoutbaden, solarium, bubbelbaden, baantjes trekken en het allerbelangrijkste, gewoon gezellig bijkletsen.

Na de sauna in Geldrop zijn we teruggereden naar Oss, zonder verkeerd te rijden deze keer. Daar hebben we bij Amici d' Italia nog uitgebreid getafeld. Al met al dus een heel geslaagde dag.

Die terracotta beelden hebben het dan misschien niet gered, deze vier vrouwen zijn voorlopig weer helemaal in balans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.