Voor de gerechten hebben we ons laten inspireren door Jamie Oliver en onze eigen twist eraan gegeven. Hieronder vind je de menukaart en een aantal recepten. Ze zijn gemakkelijk en snel te bereiden. Zorg er wel voor dat je voldoende olijfolie en knoflook in huis hebt.
Bij de koffie/thee had ik zelfgebakken appel en rumrozijnen cake geserveerd.
Antipasta / voorgerecht
Bruschette met aubergine en munt (de verse munt die over was heb ik na het eten gebruikt voor een lekker kopje muntthee)
Bruschette met tomaat en basilicum
Gebakken paddenstoelen gevuld met ricotta en Parmezaanse kaas
Primi / eerste gang
Romige tomatensoep met oregano geserveerd met een klein broodje en kruidenboter.
De soep was van Unox. De kruidenboter van Paturain. Zelf gekocht.
Secondi / hoofdgerecht
Tonijn met salsa di giovanna
Pesto pasta
Gekookte farfalle gemengd met Pesto alla Genovese van AH.
Salade
Gemengde salade met tomaat, paprika, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
Dolci / dessert
Zelfgemaakte tiramisu van Toos
Het recept van de tiramisu vind je op de blog van Toos, In de weer. De titel van de post is Chào mù'ng. Maar laat je hierdoor niet in de war brengen. Het gaat echt om tiramisu.
Het was overheerlijk. Lang geleden dat ik zo lekker heb gegeten.
BeantwoordenVerwijderen