zondag 3 maart 2013

De Kaassaus van Toos

Legendarisch bij familie en vrienden. Heerlijk bij een BBQ, maar ook heel goed te serveren tijdens een feestje. Voor op het stokbrood of op een toastje.
Het is echt zo'n recept wat is ontstaan door te proberen. Mengen, proeven, beetje van dit erbij, beetje van dat erbij. Weer proeven. Tot het perfect van smaak is. Toen ik voor deze blog mijn moeder vroeg om het recept ontstond er dan ook enige consternatie. Nee dat recept stond niet op papier. De hoeveelheden? Eh ja, ongeveer dit en ongeveer dat. Inmiddels staat het op papier en kan ik het hier presenteren. Inclusief een mooie foto. Probeer het eens uit zou ik zeggen en geniet ervan zoals wij dat al jaren doen.

Ingrediënten voor een portie
Milner gerijpt 100 gr (blok zelf raspen of zakje geraspte kaas)
Mayonaise 4 eetlepels
Frietsaus 4 eetlepels
Peper 5 draaien uit de molen
Koffiemelk 1 dessertlepel
Cognac of Sherry 1 dessertlepel
Mosterd 1 theelepel
Kerriepoeder 1 mespuntje

Bereiding
Doe de mayonaise, de frietsaus, peper, koffiemelk, drank, mosterd en kerriepoeder bij elkaar. Goed roeren. Rasp de kaas en voeg deze toe. Je kunt geraspte kaas uit een zakje gebruiken. Maar zelf geraspt is het lekkerst. Alles goed door elkaar mengen en klaar.

In plaats van mayonaise kun je ook light producten gebruiken, smaakt ook, maar is minder lekker.

Kijk voor meer lekkere recepten of andere leuke onderwerpen ook eens op de blog van Toos http://indeweer.blogspot.com

1 opmerking:

  1. Ohhhhh die saus is zooooooooooooo lekker!!! Kan niet wachten op het zonnetje, zodat we weer bij Toos buiten in de tuin kunnen BBQ-en.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.